ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ TEXNΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ

2ος Κύκλος Σπουδών

To OPEN ART, πρόγραμμα Επιμόρφωσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπενθυμίζει τον θεμελιώδη ρόλο της εκπαίδευσης στην επανασύσταση των δομών του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτισμού, προσφέροντας δωρεάν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Πρακτικής στο πεδίο: Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία με εργαλεία της Ψηφιακής Εποχής.


To OPEN ART είναι ένα εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα Επιμόρφωσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Πρακτικής στο πεδίο: Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία. Η συγκεκριμένη δράση συνδέεται με τις οργανωμένες δομές του τμήματος, 2 Διεθνή Συνέδρια, 1 Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα και συνεργάζεται με το Athens Digital Arts Festival (ADAF), το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών.


Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα τα αποτελέσματα του θα εκτεθούν σε προγραμματισμένες εκθέσεις σε συνεργασία με το ADAF εντός του 2021.


Το πρόγραμμα του 2ου κύκλου αναπτύσσεται σε δύο κύκλους σπουδών, τον χειμερινό και τον εαρινό. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα θεωρητικά και σεμιναριακά μαθήματα για την εμβάθυνση στο πεδίο των ψηφιακών τεχνών. Οι διαδραστικές Τεχνολογίες έχουν την τιμητική τους, καλύπτοντας το σύνολο των ερευνητικών αντικειμένων όπως οι Ανοιχτές Τεχνολογίες Διάδρασης, το Gaming, τα Τρισδιάστατα Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα, οι Εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας και ο Διαδραστικός Ήχος. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μαθήματα Οπτικοακουστικών Παραγωγών για το Ντοκιμαντέρ και Ταινίες μικρού μήκους, το Animation και την Βιντεοτέχνη. Πλούσια είναι τα μαθήματα του Ήχου και της Μουσικής καλύπτοντας τομείς όπως το Sound Design, τη Sound Art και το Field Recording.


Τα μαθήματα του OPEN ART είναι αυτοτελή αλλά συγκροτούν και ευρύτερες ενότητες σε δύο εξάμηνα για την εμβάθυνσή του περιεχομένου. Μερικά δε από αυτά διδάσκονται τόσο στο χειμερινό όσο και στο εαρινό εξάμηνο για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.


Μαθήματα

Η τέχνη στην εποχή της πληροφορίας, Θεωρία, Χειμερινό και Εαρινό εξάμηνο
Συγγραφή καλλιτεχνικών προτάσεων για χρηματοδότηση, Θεωρία, Χειμερινό και Εαρινό εξάμηνο
Διαδραστικά περιβάλλοντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, VR/AR, Χειμερινό εξάμηνο
Arduino I, Ανοιχτές τεχνολογίες στις τέχνες, Χειμερινό εξάμηνο
Εισαγωγή στον ζωντανό προγραμματισμό ηχητικής τέχνης, Μουσική, Χειμερινό εξάμηνο
Sound design και επένδυση εικόνας IΙ, Μουσική, Εαρινό εξάμηνο
Μουσική πληροφορική Ι, Μουσική (Pure Data), Χειμερινό εξάμηνο
Βιντεοτέχνη, Οπτικοακουστικές Εγκαταστάσεις, Χειμερινό εξάμηνο
Εμψύχωση Εικόνας, Animation, Εαρινό εξάμηνο
Συγγραφή σεναρίου, σχεδιασμός και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, Κινηματογράφος, Χειμερινό εξάμηνο
Κινηματογράφος, Χειμερινό εξάμηνο
Σκηνοθεσία και παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, Κινηματογράφος, Εαρινό εξάμηνο
Εισαγωγή στο 3DStudio Max, Τρισδιάστατη Σχεδίαση, Χειμερινό εξάμηνο

Σε ποιούς απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να διερευνήσουν το πεδίο των Τεχνών στην Ψηφιακή Εποχή μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογικών και διαδραστικών μέσων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου. Δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.

Το πρόγραμμα είναι ολιγομελές και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν σε προνομιακές τιμές έως 20 άτομα. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από επιτροπή του OPEN ART. Οι συμμετέχοντες εκτός από τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα, πορτφόλιο και κείμενο όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.


Επωφεληθείτε της προσφοράς 10% έκπτωσης για εγγραφές μέχρι και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021. Για την εγγραφή σας απαιτείται προκαταβολή 100 ευρώ. Η εξόφληση γίνεται μία δόση πριν την έναρξη μαθημάτων. Παραμένουμε στη διάθεση σας για οικονομικές διευκολύνσεις.


Τα μαθήματα του Εαρινού Εξαμήνου ξεκινάνε αρχές Μαρτίου. Όλα τα μαθήματα είναι εξ αποστάσεως, εβδομαδιαία και πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στη σελίδα «Προγράμματα» του ιστότοπου OPEN ART. Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για τα προσφερόμενα μαθήματα.