ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΤΜΗΜΑ TEXNΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ

OPEN
ART

Celestial Thoughts

Ιάσων Πατεράκης, Νεφέλη Μανουδάκη

Celestial Thoughts

Credits / Περιγραφή

Παγκόσμιος ιστός.: Ένας αέναος τόπος αποτελούμενος από άπειρα μικροσκοπικά σωματίδια- όπως το διάστημα. Ο παγκόσμιος ιστός αντιπροσωπεύει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο κόσμο – σε μη αναγνωρισμένη κλίμακα – που απαρτίζεται από ψηφιακές σκέψεις, και αφηγήματα.
Συνεχώς αναζητάμε τρόπους έκφρασης μέσα σε αυτό το παράλληλο ψηφιακό σύμπαν. Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος ψάχνει νέους τρόπους για να ανακαλύψει το φυσικό και άγνωστο σύμπαν. Για να επεκταθεί. Για να αιτιολογήσει την ύπαρξή του. Διότι το διάστημα είναι ατέρμονο και το σκότος του είναι βαθύ.
Οι άνθρωποι αγνοούν το γεγονός αυτό, χαμένοι στην παρασκευασμένη τους πραγματικότητα. Το διαδίκτυο.
Αμέτρητα μηνύματα ακολουθούν τη ροή του διαδικτύου. Ενός Γαλαξία πληροφοριών. Και κάπου εκεί μέσα βρίσκεται η σκέψη σου, το δικό σου μήνυμα, η δική σου ψηφιακή ταυτότητα.
Ένα σφαιρικό αντικείμενο με τη μορφή ενός σκοτεινού ουράνιου σώματος, συγκεντρώνει ένα νέφος από σκέψεις που απεικονίζονται ως σωματίδια γκρίζας ύλης. Διότι, ενώ ο φυσικός κόσμος παραμένει απρόβλεπτος, εξακολουθεί να απαρτίζεται από μοτίβα και δομή.
Κάνε tweet μία σκέψη σου με το hashtag #space και ένα άστρο θα ανάψει, προδίδοντας τη θέση της σκέψης σου μέσα σε μία ενεργή σφαίρα πληροφορίας.
Hashtags: #SPACE,#EXPLORATION,#PLANITARIUM,#ADAF,#OPENART, #OPENTHOUGHTS


Δείτε το VIDEO